Vildt kamera på biotop


Afprøvning af vildt kamera på vores biotop



I forbindelse med at finde på aktiviteter til hvad vi kunne lave med børn/elever på vores biotop, så lånte vi igennem Campus to vildt kameraer. 

Ideen var at man kunne prøve at register aktivitet fra dyr på stedet. 

Pga. årstiden (18-20 december 2018) så havde vi ikke mødt mange spor af aktivitet derude. Men på trods så satte vi to kamera op derude. 

Mange dyr kommer først frem i natte timerne for at finde føde, og med natvision på kameraet så kunne det være vi var heldige at få noget af det på film eller billeder.

Ingen af os i gruppen har haft noget erfaring med opsættelse af sådan nogle kamera, så det var et test forsøg. 

Tanken bag, var at stille kamerane op tæt på bålpladsen og shelter, som vi bruger som vores base når vi er derude. Det kunne være at menneskelig aktivitet om dagen, kunne lokke dyrene frem til de sene timer, eller tidlige morgen timer. 
Kamera med udsyn fra Shelter
Kamera filmer ud mod Sø.



24 timer hang vi det ene kamera op, og 48 timer med kamera nr 2. 
Desværre så blev der ikke opfangede nogle bevægelser. 

Men det gav refleksion til hvordan man ellers kunne prøve at lave aktiviteter med børn.



Kamera kan man sætte op hele året, så denne mulighed ville være tilstede.
Ellers så laves der redekasser med indbygget kamera som kan købes. Det kunne man sagtens opstille i en daginstitution, så børnene ville kunne se fugle leve i redekasserne, se når æggene klækker og der opstår liv, opleve de voksne fugle give deres unger mad mm. 

Den ide har vi taget med videre ud i børnehaven Kløverhusene, da vi har valgt at sætte fokus på fugle livet omkring børnehaven, og hvor vi vil bygge redekasser, og lave fugle mad. Så kunne det være oplagt at de ville følge vores initiativ videre og installere redekasser med kamera. Så børnene og pædagogerne fortsat kan følge op på fugle livet som vi har introduceret dem til.

Tankerne bagved hele kamera ideen var jo at give børnene og os selv et indblik i livet i skoven. Se med egne øjne hvilken dyr rent faktisk der er i området. 
Desværre blev det ikke den oplevelse vi helt havde håbet, men på trods af det, så gav det rig mulighed til at studere og lede efter dyrespor på biotopen, for dermed også at få indblik i hvilke dyr som befinder sig i området. 
Og stof til eftertanke omkring om det ville være bedre at sætte kamera op, hvor dyrene måske mere er trygge henne. Så de ikke bliver skræmte over den menneskelige aktivitet tæt på dem.  

Kommentarer