Supermåne

Supermåne

Aftenen/natten mellem tirsdag d.19.03.2019 og onsdag d.20.03.2019 viser der sig et sjælendt vejrfænomen over Danmark. Nemlig det der kaldes for supermåne. 

Supermåne opstår når månen når det punkt i sin bane hvor den er tættest på jorden, samtidig med at der er fuldmåne. Dette gør ikke bare at månen lyser meget kraftigt, det gør også at den ser større ud. 

Ifølge DMI så burde der være mulighed for at hele Danmark kan se månen, dog er der her til aften meget overskyet mange steder, hvilket kan gøre det besværligt at se månen. Dette måtte jeg også sande da jeg prøvede at fange et par billeder af supermånen, fik dog efter en del tålmodig venten endelig nogle fine billeder, som kan ses herunder. 
Man kan på billederne også se hvor mange skyer der er, men alligevel er man ikke i tvivl om hvor kraftigt månen skinner her til aften. Det var super smukt at se på. 

I 2019 vil vi kunne opleve dette vejrfænomen 3 gange. Første gang var d.21 januar 2019, anden gang er her til aften og efter sigende så skulle sidste gang i år være d.21 marts. Så hvis man ikke når at se månen denne gang, er der altså en sidste chance om en lille måneds tid. 

De indfødte amerikanere kaldte supermånen for snemånen, navnet kommer af at der normalt i februar godt kunne ligge sne. Den er derfor også tidligere blevet kaldt for sultmåne eller benmåne på grund af det sparsomme forråd som der var i de sidste vintermåneder. 













Kommentarer