Den 12. December 2018 var vores første tur i biotop, vi havde valgt en shelter som ligger tæt ved Sønderborg, men ingen af os havde været derude før.
Vi brugte en del af vores første tid på blandt andet at undersøge området, se efter dyrespor og lave mad over bålet. Noget af det vi lagde mærke til var det terræn som er derude. En institution kunne f.eks. sagtens booke det shelter ligesom vi gjorde. Så kunne 2-3 fra det pædagogiske personale tag en gruppe børn, med derud hvor de kunne bruge skoven som legerum, og derigennem bruge naturen til motorisk stimulering og slutte af med at spise madpakker derude inden de tager hjem igen.
Vi har lavet en aktivitet som vi har kaldt natur skattejagt.
Da vi lavede natur skattejagt ude på biotopen havde Trine gjort en pose klar til alle i studiegruppen, i posen var der nogle små sedler med nogle ord på, ordene var ting som vi skulle prøve at finde i området omkring vores biotop.
Da vi lavede aktiviteten var den lavet sådan at man fik point for hver ting man havde fundet, også var der nogle ting hvor man kunne få ekstra point for. F.eks. var der ekstra point hvis man havde samlet forskellige slags blade.
At lave natur skattejagt ude i skoven eller andre steder udendørs er en super aktivitet hvis man har med børnehavebørn at gøre, fordi der er mange læreplanstemaer som kan arbejdes med samtidig ved denne aktivitet. Samtidig kan aktiviteten justeres så den passer til den aldersgruppe man har med.
Dette er en aktivitet hvor den voksene går foran og sætter aktiviteten igang, og mens aktiviteten er kørende så kan personalet gå lidt i baggrunden og lade børnene undersøge og blive nysgerrige på naturen.
Børnene kommer ud og bevæger sig i et udfordrende terræn hvor de for trænet specielt deres grov motorik men også bruger deres fin motorik når de skal samle ting op fra jorden af.
Som mark viser på billedet, så er der rigtig mange muligheder ude i naturen, for at udfordre ens motorik og balanceevne som Mark er godt igang med på billedet.
På dette billede vil jeg vise noget af det terræn der ligger omkring det shelter vi bruger. Det er et udfordrende terræn for børn, da det ikke er en lige overflade somm de går på. Men meget mere bumpene samt små skråninger op til shelteret.
Kommentarer
Send en kommentar